Cesc Fabregas with Beats

Η διαφημιση των Beats που αναψε φωτιες στη Barcelona

Τον περαμένο Μάρτη, και μόλις δύο ημέρες πριν από το Εl Clasico στη Μαδρίτη (Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στην Μπαρτσελόνα), τα ακουστικά Beats από τον Dr. Dre –τα πιο μοδάτα ακουστικά- κυκλοφόρησαν μια διαφήμιση με τον Σεσκ Φάμπρεγκας.

Η Μπαρτσελόνα αμέσως προσπάθησε να απαγορεύσει τo διαφημιστικό στο οποίο συμμετείχε ο μέσος παίχτης, υποστηρίζοντας ότι ‘στέλνει το λάθος μήνυμα’. Η διαφήμιση για τα ακουστικά – δημοφιλής μεταξύ των ποδοσφαιριστών- δείχνει τον Φάμπρεγκας στο λεωφορείο για το Εl Clasico. Ο δρόμος προς το γήπεδο ήταν γεμάτος με οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης οι οποίοι χλεύαζαν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Φάμπρεγκας εμπόδιζε το θόρυβο με τα ακουστικά του.

Ο διευθυντής του δημιουργικού της R/ GA Λονδίνου, εξήγησε τη σημασία του να είναι μέρος της καμπάνιας ο Φάμπρεγκας. ‘’Η καμπάνια ‘Ακούστε ο,τι θέλετε’, η οποία αναπτύχθηκε από την R/GA LA για τα ακουστικά Beats, γνώρισε τεράστια επιτυχία στις Η.Π.Α, ιδιαίτερα με τις ιστορίες γύρω από τους αθλητές που συμμετέχουν στο Super Bowl. Γι’ αυτό θέλαμε να δώσουμε το εναρκτήριο λάκτισμα με μια παρόμοια ιστορία στην Ευρώπη, και το να την ξεκινήσουμε γύρω από το Εl Clasico ήταν η τέλεια στιγμή για να εισαχτεί ένα χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου στην καμπάνια.’’

Άλλοι διάσημοι αθλητές, όπως ο πασαδόρος Κολιν Καπερνικ από την ομάδα Σαν Φρανσίσκο 49ers, ο αμυντικός παίχτης Ρίτσαρντ Σέρμαν από την ομάδα Seattle Seahawks που έχει βραβευθεί στο Super Bowl και ο σταρ του NBA Κέβιν Γκαρνέτ, έχουν όλοι δανείσει τις ικανότητές τους στην καμπάνια, αλλά Φάμπρεγκας είναι ο πρώτος μη-Αμερικανός που έγινε το πρόσωπο των πασίγνωστων ακουστικών.

Την ημέρα που προβλήθηκε η διαφήμιση στην ισπανική τηλεόραση, ο Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου (Τζόρντι Μπερτομέου) είπε ότι η ομάδα προσπαθεί να κατεβάσει την διαφήμιση που ήταν ήδη στον αέρα. “Δεν μας αρέσει το μήνυμα που στέλνει, αυτός είναι και ο λόγος που ζητήσαμε να αποσυρθεί,” είπε. Η εταιρεία στη συνέχεια εξέδωσε δική της δήλωση: “Η Beats θα ήθελε να επαναλάβει ότι οι σκηνές στο νέο μας διαφημιστικό με πρωταγωνιστή τον Σεσκ Φάμπρεγκας είναι καθαρά πλασματικές. Οι εικόνες στο διαφημιστικό δεν αντανακλούν πραγματικές εικόνες. Δεν πήραμε συμβουλές από την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης ούτε οι απόψεις και οι σκέψεις τους έχουν εμπλακεί στην δημιουργία αυτού του διαφημιστικού”.

Ως ένα σημαντικό διεθνές αστέρι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, ο Φάμπρεγκας αποτέλεσε υπέροχη επιλογή για τη εταιρεία. Και στην κλίμακα της παράλογης συμπεριφοράς των οπαδών του ποδοσφαίρου, η απεικόνιση στη διαφήμιση των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρκετά ήπια. Αν η Beats ήθελε πραγματικά να γίνει αμφιλεγόμενη, τότε θα επέλεγε κάποιον σαν τον Ολυμπιακό Πειραιώς ή τον ΠΑΟΚ.

Category: PLAY

Tags:

Article by: Yiannis Misirlis