alon0881

Economy Today: Γ. Μισιρλης: Μεγαλο ενδιαφερον ισραηλινων επενδυτων στην Κυπρο

Ο Γιάννης Μισιρλής μιλώντας στο πρώτο τριμερές επιχειρηματικό φόρουμ στο Ισραήλ, ανέλυσε στους σύνεδρους πώς σ’ αυτό το πλαίσιο η Κύπρος αναδεικνύεται ως ιδανική επιλογή.

Σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που κλυδωνίζεται από τις πιέσεις που ασκούνται από τις εντεινόμενες εμπορικές σχέσεις κυρίως ΗΠΑ-Κίνας, η Κύπρος αναδύεται ως ιδανικός επενδυτικός χώρος. Ειδικά ο τομέας της αγοράς ακινήτων.

alon0848

Σύμφωνα με τον κ. Μισιρλή, οι επενδυτές που αναζητούν λίγη ασφάλεια σ’ αυτό το γεμάτο προκλήσεις διεθνές περιβάλλον, θα στραφούν στον τομέα της αγοράς ακινήτων, και μάλιστα σε μια από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης αυτή την περίοδο, της οποίας οι πλείστοι δείκτες είναι θετικοί.  Η Κύπρος λοιπόν αποτελεί την απόλυτα λογική επιλογή.

ALON0854

Πρωταγωνιστής στην αγορά ακινήτων η Κύπρος

Η Κυπριακή οικονομία συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που διαμορφώνεται στο 3,9% γεγονός που οδήγησε σε σειρά αναβαθμίσεων από οίκους αξιολόγηση.  Σηματοδότησε επίσης την απαρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων με τις συναλλαγές να έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, ο κ. Μισιρλής ανέφερε οτι η Κύπρος αναμένεται να συνεχίσει τη σταθερή αναπτυξιακή της πορεία και να διατηρήσει τη θέση της ως μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης.  Η Κύπρος διασφαλίζει ότι η ευημερία της θα παραμείνει αποδοτική.

Το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην κυπριακή αγορά αρκετοί Ισραηλινοί σύνεδροι ήταν μεγάλο, και καταδεικνύει ότι ως γείτονα χώρα είναι μια εξαιρετική πηγή υπεράκτιων επενδύσεων.

 

Source: Economy Today – Sigmalive

Category: WORK

Tags:

Article by: Yiannis Misirlis