Books

Bookaholics

say it like obama book

Say it Like Obama, Shel Leanne
Εκδόσεις: McGraw Hill

O Μπαράκ Ομπάμα έχει επαναφέρει τη δύναμη της αγόρευσης στην αμερικανική πολιτική. Χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες δεξιότητες λόγου κατά τη διεξαγωγή δημόσιας ομιλίας ξεσηκώνει όχι μόνο το θερμό χειροκρότημα, αλλά εμπνέει πραγματική αλλαγή στους ακροατές του. Ο ειδικός στα θέματα ηγεσίας Shel Leanne εξηγεί πώς να συνδυάσει κανείς τον προφορικό λόγο με τη γλώσσα του σώματος, και τη λεπτή τέχνη της πειθούς, ώστε να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη και να υποκινείτε η δράση.

 

 

What if? Robert Cowley - Book cover

What If?, Robert Cowley
Εκδόσεις: Berkley

Eίναι μια συλλογή από δοκίμια αντιπαραδειγμάτων που επικεντρώνεται σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στρατιωτικά σημεία τα τελευταία 3000 χρόνια.
Πού θα μπορούσε να ήμασταν αν η ιστορία δεν είχε εκτυλίχθη με τον τρόπο που έγινε; Γιατί, πώς και πότε καθορίστηκε το μέλλον μας; Οι απαντήσεις είναι μη αναμενόμενες, μερικές φορές ανησυχητικές και πάντα διασκεδαστικές.

 

 

 

Milontas stin kori mou gia tin oikonomia - Yianis Varoufakis

Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία, Βαρουφάκης Γιάνης
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Όποιος δεν μπορεί να εξηγήσει µε απλά λόγια δύσκολες έννοιες σε νέους ανθρώπους απλά δεν τις κατανοεί αρκετά καλά ο ίδιος. Αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση των Μαύρων Τρυπών στα πέρατα του Σύμπαντος όσο και σε εκείνη των µαύρων τρυπών του δηµόσιου χρέους και των τραπεζικών ζηµιών. Το βιβλίο τούτο πασχίζει λοιπόν να παραθέσει µια αφήγηση για την οικονοµία που η κόρη του συγγραφέα δεν θα τη βαριόταν.

 

 

 

o xoros ton psudesthiseon - book cover - demetris stephanakis

Ο χορός των ψευδαισθήσεων, Δημήτρης Στεφανάκης
Εκδόσεις: Ψυχογίος

Ο Αλέξανδρος Σάντσας δίνει τέλος στη ζωή του. Ο Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή. Η μνήμη του ψηλαφεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο. Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

 

Stefani apo AspalathoΣτεφάνι από Ασπάλαθο, Σόφη Θεοδωρίδου
Εκδόσεις: Ψυχογίος

Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα του 1939, η Κασσιανή κρυφοκοιτάζει πίσω απ’ την κουρτίνα της κάμαράς της το άγνωστο παλικάρι που σιγοπίνει τον καφέ του στην αυλή των γειτόνων τους, δίχως να υποψιάζεται ότι είναι ο άντρας που θα σφραγίσει τη ζωή της.
Τους δυο νέους θα ενώσει ένα εφηβικό φιλί και μια βάρβαρη τιμωρία. Θα τους χωρίσουν οι δικές του επιλογές κι η Ιστορία. Μια επαρχιακή πόλη απ’ τη μεταξική Ελλάδα μέχρι τη μετεμφυλιακή της δεκαετίας του ’50. Ένα ζευγάρι παρασυρμένο απ’ τις μπόρες των καιρών. Ένα στεφάνι φτιαγμένο από ασπάλαθο.

 

 

I mathiteuomeni psixoula kai o kakos likosΗ μαθητευόμενη ψυχούλα και ο κακός λύκος, Κώστα Πετρίδη
Εκδόσεις: Μικρόκυκλος

Μπορεί ο Λύκος να κλάψει; Είναι ικανός να νιώσει αγάπη και καλοσύνη; Θα μπορούσε άραγε με κόπο και ιδρώτα να αλλάξει; Μπορεί τελικά ο Λύκος να έχει ‘Ψυχούλα’;
Ένα διαφορετικό παραμύθι με βαθύτερο νόημα.

Category: BOOKS

Article by: Yiannis Misirlis