Rear view of businessman with luggage walking towards corporate jet

Επαγγελματικο Ταξιδι – Ταξιδι Διχως Βαρος

Πολύ συχνά ταξιδεύω σε προορισμούς όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα και η Ρωσία παρουσιάζοντας τις ομορφιές της Κύπρου και τα οφέλη της αγοράς ενός ακινήτου στο μικρό νησί μας. Αυτά τα ‘road shows’ συχνά διαρκούν 7-10 ημέρες, και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 5 πόλεις.

Στο τελικό στάδιο της περιοδείας, στη νοτιοδυτική Κίνα, που διήρκησε δύο εβδομάδες και ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου (Λάρνακα-Ντουμπάι-Σαγκάη-Τιεντζίν-Ναντσίνγκ-Τσονγκίνγκ-Τσενγκντού-Σαγκάη-Ντουμπάι-Λάρνακα), αποφάσισα να καταγράψω όλα αυτά που πρέπει και δεν πρέπει να κάνει κάποιος όταν γυρνάει όλο τον κόσμο σε επαγγελματικά ταξίδια.

1. Τα πάντα πακεταρισμένα. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες στα επαγγελματικά ταξίδια μπορούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία για εκείνους (αλλά και τους συνταξιδιώτες τους) εάν ταξιδεύουν στο εξωτερικό απολύτως προετοιμασμένοι. Μπορείτε πραγματικά να περάσετε δύο εβδομάδες με τα ρούχα σας σε βαλίτσες χειρός, εάν γνωρίζετε ότι θα μείνετε σε ξενοδοχεία που έχουν πολύ καλή υπηρεσία πλυντηρίου και έχετε τα κατάλληλα ρούχα για αυτό.

2. Το λιγότερο είναι περισσότερο. Δυστυχώς πρέπει να ταξιδεύω με κοστούμι, γι’ αυτό συνήθως παίρνω μαζί μου δύο κοστούμια, ένα σε χρώμα σκούρο μπλε και ένα σε γκρι. Φοράτε πάντα ένα σακάκι, ενώ ταξιδεύετε. Παίρνω μαζί πέντε πουκάμισα, δύο φούτερ μπλούζες (ένα σε χρώμα σκούρο μπλε και ένα σε ανοιχτό γκρι), και ένα λεπτό βαμβακερό πουλόβερ σε σκούρο μπλε χρώμα. Έχω σκούρα μπλε βαμβακερά επίσημα παντελόνια, συν δύο βαμβακερά παντελόνια, συν επτά μπλουζάκια, τέσσερα λευκά, δύο σε μπλε, και ένα γκρι. Προσθέτω αθλητικά σορτς (που είναι πιο άνετα από ότι μπορεί να ακούγονται), πέντε ζευγάρια κάλτσες, έξι σλιπ / μπόξερ, μια ζώνη και μια μπλε γραβάτα.
Όσον αφορά τα υποδήματα ένα ζευγάρι επίσημα καφέ παπούτσια, τα καθημερινά μου μοκασίνια, και ένα ζευγάρι αθλητικά είναι αρκετά.

3. Τα απολύτως απαραίτητα. Μην φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς επαναφορτιζόμενη μπαταρία για το κινητό σας τηλέφωνο, το ipad σας, κάποια ισχυρά παυσίπονα, δύο στυλό, θήκη για τις επαγγελματικές σας κάρτες και την αίσθηση του χιούμορ σας.

4. Να έχετε πάντα τα δικά σας καθαριστικά. Μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε την περιοχή στην οποία θα ταξιδέψετε. Για παράδειγμα, σε μια πτήση από το Πεκίνο προς το Χίθροου του Λονδίνου με την British Airways τον περασμένο Δεκέμβριο, βρήκα περιτυλίγματα σοκολάτας χωμένα στην κάτω πλευρά του καθίσματος, καθώς και ψίχουλα και μαλλιά παντού. Μια επίσκεψη στην τουαλέτα, 20 λεπτά εφόσον είχε ξεκινήσει η πτήση, μου αποκάλυψε μια τουαλέτα που ούτε έχει καθαριστεί ούτε είχαν ανανεωθεί οι προμήθειες.

5. Τρέξτε. Έχω αρχίσει να προγραμματίζω τις αφίξεις μου ώστε να εξασφαλίζω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για τρέξιμο είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ. Ένα καλό τρέξιμο στο γυμναστήριο δεν δίνει μόνο έναν ωραίο τόνο στο υπόλοιπο του ταξιδιού σας, αλλά με τον ιδρώτα διώχνετε τις τοξίνες που συγκεντρώθηκαν στον οργανισμό σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού και τέλος σας βοηθάει στην καταπολέμηση του ‘jet lag’.

Καλό Ταξίδι

Category: TRAVEL

Article by: Yiannis Misirlis