Noble Centre in Limassol by Imperio

το οροσημο της λεμεσου

Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, η Imperio εντυπωσιάζει ξανά με μια ολοκαίνουρια Αρχιτεκτονική δημιουργία που σίγουρα θα αποτελέσει συναρπαστική παρουσία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Λεμεσού. Το Noble Centre, σαν ιδέα, είναι η καλύτερη επιλογή για να στεγαστούν οι νέες και υπάρχουσες εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιούνται στο σωστό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που θα προσθέσει στην αξία του οργανισμού τους και των ομάδων τους και από άποψη τοποθεσίας, παραγωγικότητας αλλά και επιτευγμάτων.

Αυτός ο εντυπωσιακός πύργος γραφείων συνδυάζει ανώτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τεχνολογία αιχμής. Είναι καλοσχεδιασμένος, με τελευταίας τεχνολογίας χώρους και παρέχει μοναδικούς χώρους με σύγχρονη γυάλινη πρόσοψη.

Εμπνευσμένη από την One Hyde Park development του Richard Rogers στο Λονδίνο, η ανάπτυξη του Noble Centre είχε ως στόχο να βρει μια σύγχρονη αρχιτεκτονική γλώσσα, η οποία να εκφράζει την ελαστικότητα των εσωτερικών χώρων, ικανή να χειριστεί τις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (ηλιακή μετακίνηση, φως και σκιά) και ταυτόχρονα να γίνει το ορόσημο της περιοχής. Σήμερα, το Noble Centre είναι η απόλυτη επιχειρηματική διεύθυνση της Λεμεσού, δίνοντας στους ενοίκους την επιθυμητή εικόνα στην αγορά.

Richard Rogers' One Hyde Park
Richard Rogers’ One Hyde Park

Ο σχεδιασμός του Noble Center αναπτύχθηκε από τους πρωτοπόρους αρχιτέκτονες Αντωνιάδης + Ελευθερίου UDS. Το σχέδιο ορίστηκε ώστε να μεγιστοποιήσει την πελατειακή του έλξη, εξασφαλίζοντας υψηλή ορατότητα και χαρακτηριστική ταυτότητα. Εσωτερικά, η ανοιχτή διαρρύθμιση και τα κινούμενα κεραμικά και θερμικά πάνελ στους τοίχους της περιμέτρου επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν διάφορες διαρρυθμίσεις, ανάλογα με τις ανάγκες των ενοίκων και χωρίς να πειραχθούν οι εξωτερικές αναβάσεις.

Ο ‘Κάθετος Κήπος’ (Vertical Garden) στο κέντρο του κτιρίου εξασφαλίζει πως καμιά εσωτερική θέση δεν είναι περισσότερα από 8 μέτρα μακριά από το φυσικό αέρα και φως.

Ένας ιδιωτικός χώρος club στην οροφή, που ονομάστηκε ‘Garden in the Sky’ είναι εμπνευσμένος από δέντρα ελιάς για τα οποία είναι διάσημη η Κύπρος. Αυτό θα είναι το τέλειο μέρος εργασίας και συνάντησης πελατών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.

Το Noble Centre έλαβε διάφορα διεθνή βραβεία για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του και την αναπτυξιακή του ιδέα.

Noble Centre proposed interior
Noble Centre proposed interior

Category: WORK

Tags:

Article by: Yiannis Misirlis