Imperio Properties

Με sashimi και λιγη μουσικη …

Το εντυπωσιακό διαμέρισμα Β202 στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος Limassol Bay Residences που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού σφύζει από ζωή. Είναι Σάββατο βράδι, λίγο μετά τις 8:00 μ.μ και ο ανελκυστήρας ανεβοκατεβαίνει χωρίς σταματημό. Η ατσάλινη λευκή του πόρτα ανοίγει κατ’ευθείαν μέσα στο διαμέρισμα, όπου πίνακες Art Deco διακοσμούν την είσοδο, φωτιστικά γνωστών σχεδιαστών κρέμονται από τα ταβάνια, και η μυρωδιά των αναμμένων κεριών Diptyque συνοδεύει τις νότες ανατολικής μουσικής. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με άσπρη μπογιά· το πάτωμα από σκουρόχρωμο ξύλο.
Τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται κομψοί, μοντέρνοι και έτοιμοι να ξοδέψουν λίγες χιλιάδες ευρώ. Να το πώς κανείς πωλεί ένα από τα πιο προνομιούχα ακίνητα στη Λεμεσό σε διεθνείς επενδυτές που αναζητούν να αποκτήσουν το δικό τους κομμάτι της πόλης και μαζί με αυτό μία μόνιμη πρόσβαση στο νησί.
Η Imperio έχει προσλάβει μία εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων για να προσφέρει σασίμι τόνου και σαμπάνια. Γύρω στους 60 πελάτες της Imperio καταφτάνουν. Με κομψά κοστούμια και στιλέτα, συνομιλούν και απολαμβάνουν το έργο αυτό τέχνης.
Η επένδυση σε ακίνητα από ξένους ήταν ανέκαθεν σε ζήτηση. Όταν μία τέτοια επένδυση συνδυάζεται με την απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής σε μία χώρα της ΕΕ ή ακόμα και ευρωπαϊκού διαβατηρίου, τότε μετατρέπεται σε μία ευκαιρία πρώτης ζήτησης. Η Κύπρος αποτελεί μία – αν όχι και η μοναδική – ευρωπαϊκή χώρα η οποία, σε συνδυασμό με τα ελκυστικά μεταναστευτικά προγράμματά της, προσφέρει λύσεις και στα πιο πάνω θέματα.
Η Κύπρος αποτελεί σημείο εισόδου στην Ευρώπη για τους Ασιάτες και τους πολίτες της Μέσης Ανατολής, και δεν είναι τυχαίο που το ενδιαφέρον από τις δύο αυτές ηπείρους αυξάνεται συνεχώς. Εταιρείες όπως η Imperio είναι αισιόδοξες για τις προοπτικές της αγοράς. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες έχει βοηθήσει, και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα συνεχιστεί όλο τον χρόνο. Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν δύο μεγάλες επιδράσεις στην αγορά ακινήτων στην Κύπρο.
Η πρώτη είναι η απελευθέρωση του πληθωρισμού σε χώρες της Ασίας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιτοκίων από ορισμένες Κεντρικές Τράπεζες της Ασίας. Μία τέτοια μείωση θα επιτρέψει τη μετατροπή των τραπεζικών καταθέσεων σε πραγματικές επενδύσεις, όπως επενδύσεις σε ακίνητα. Η δεύτερη επίδραση είναι ότι η πτώση των πετρελαϊκών τιμών συνεπάγεται μείωση εισοδημάτων των παραγωγών πετρελαίου και αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτριών χωρών. Στην Κύπρο, σήμερα, έχουμε επενδυτές ακινήτων που εκπροσωπούν και τις δύο αυτές ομάδες. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι χώρες εισαγωγής πετρελαίου όπως η Ινδία, η Κίνα, η Κορέα και κυρίως οι χώρες της Ασίας θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την πτώση των πετρελαϊκών τιμών. Από την άλλη μεριά, οι χώρες παραγωγής πετρελαίου όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σαουδική Αραβία και οι χώρες του Κόλπου καθώς και οι χώρες παραγωγής βασικών προϊόντων όπως η Νότια Αφρική και το Κατάρ, θα συνεχίσουν να είναι πιο συντηρητικές. Έτσι αυτός ο διαχωρισμός θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει ένα δεύτερο μεγάλο θέμα που παρατηρείται σήμερα στην Κίνα. Η ανισορροπία που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην πίστωση και τη στέγαση είναι πολύ σημαντική. Οι κινέζικες αρχές θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα την αργή ανάπτυξη της Κίνας κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και ίσως για τα επόμενα χρόνια. Η μικρή εγχώρια τους ανάπτυξη και τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην αγορά ακινήτων σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές θα ψάχνουν για κατάλληλες ευκαιρίες στο εξωτερικό.
Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν μοναδικές ευκαιρίες σε εταιρείες όπως η Imperio για την προσέλκυση ξένων επενδυτών ακινήτων στο νησί. Μοναδικό επίκεντρό μας παραμένει ο πελάτης και μοναδικός μας στόχος αποτελεί η απόλυτη ικανοποίηση του. Είμαι σίγουρος ότι στους επόμενους μήνες διεθνείς επενδυτές θα βρουν τα κυβερνητικά προγράμματα μετανάστευσης, τις υπηρεσίες της Imperio και τις σχεδόν τέλειες κυπριακές καιρικές συνθήκες, το φαγητό και τη φιλοξενία αρκετά καλούς λόγους για να επισκεφθούν το νησί μας και να επενδύσουν στη χώρα μας.

Category: WORK

Article by: Yiannis Misirlis